teisipäev, 1. november 2016

Paduvihm, äike ja rahe 26. oktoobril

täna õhk +27, meri +27

Arvasin, et jätan rääkimata siinsest suurest haruldusest, paduvihmast, äiksest, rahest (ja olevat ka lühemaks ajaks 26. oktoobril Hurghadas maagi olnud lumest valge).
Olen juba harjunud, et korra aastas, vahel ka aasta-paari tagant, sellised loodusnähtused siin aset leiavad. Oli kordi, kus minugi korter oli üle ujutatud.
Algas asi öösel vastu 26. oktoobrit: välk ja müristamine. Läbi une ei kuulnud, siin tavaliselt igasugu hääli ja lärmi piisavalt.

Hiommikul mul aga mure, et ikka pole neti püsiühendust, vaja minna telefonivõrku ja netifirmasse.
Enne seda läksin ujuma. Ilm oli päris kena. Nii kui vette sain, tuli aga veest välja joosta: väljas läks tumedaks, tõusis marutuul ja algas paduvihm.
Hea meel oli, et näen kõike kesklinnas oma silmaga: veetase tänavatel tõusis iga minutiga, mõni mees viskas end vette pikali, enamus noori nautis neile haruldast veemängu. Kohalikud enamasti meres ei käi, isegi riietes märjakssaamine oli neile vaimustav.

Seejärel hakkas rahet sadama, üsna suured rasked raheterad.
Netifotodel nägin ka lumevaipa Hurghada tänavail, Aga ilmselt oli see lühiajaline, ise ei sattunud nägema.
Tavaliselt on sellised sajud üsna ohtlikud: mägedest ja kõrgematest kohtadest voolab veega teedele savisegust muda, ja autod ei püsi teel. Elumajade trepikodade kohal enamasti pole katust, sealt voolab majadesse tõsistes hulkades vett. Osad majad, või mõned 1x kärgtellistest seinad lagunevad koost. Tänavailt ei voola suurvesi nii peagi kuhugi- pole ju arvastatud paduvihmaga.

Lõpuks tuli meelde, et mul jäi aken lahti, ja vihm võib korteri üle ujutada. Jätsin kogu selle uurimistöö linnas ja kihutasin bussiga koju. Bussid olid lõpetanud liikumise, tänavatel ju sügav vesi. Kõndisin kodule vastassuunas, ja nii õnnestus ikka ühes bussis ainus viimane koht saada. Seekord tuule suund minu akendest sisse polnud, ja üleujutust õnneks polnud.
 Jälle põhjus õnnelik olla!
Ja kui puhtaks sai linna õhk ja ära uhutud tolm tänavatelt, vähesed linna taimedki kastetud. Aasta läbi ju ainult päikesepaiste, enamus taimi istutatud hotellide territooriumitele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar